icon facebook png 26 icon instagram icon instagram Erasmus+  Erasmus+  Erasmus+Erasmus+
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7

Otroci pojejo slovenske pesmi in se veselijo

Otroci pojejo slovenske pesmi in se veselijo intro

V torek, 9. 4. 2024, je na OŠ Breg potekalo pevsko tekmovanje Otroci pojejo slovenske pesmi in se veselijo, ki ga že deseto sezono organizira Radio-Tednik Ptuj.

Pevskega tekmovanja so se udeležile učenke 5. a, Ana Brmež, Zora Voglar in Adelina Žuran, ter učenka 8. a, Mojca Ivanuša.

V polfinale se je iz nižje kategorije uvrstila Zora Voglar, iz višje kategorije pa Mojca Ivanuša.

Vsem učenkam iskreno čestitamo za uspešen nastop!”

Obvestilo ob zadnjih grožnjah na slovenskih šolah

Spoštovani starši!

Za varnost vaših otrok, naših učencev, lahko največ naredimo skupaj, tako da jim prisluhnemo, da jih slišimo in da opazimo, kadar nam s spremenjenim vedenjem sporočajo stisko.

Naši učitelji oz. sodelavci vedo, kako je potrebno ravnati v primeru varnostnih grožnjah, z učenci pa se bomo pogovarjali o nedavnih varnostnih opozorilih. Prosimo vas, da se s svojimi otroki pogovorite v zaupnem tonu, predvsem pa na način, da ne boste dodatno povečevali njihovih stisk.

Bogomir Širovnik, ravnatelj

Preberi več

Tekmovanje iz slovenščine

16. januarja smo na šoli gostili regijsko tekmovanje iz znanja slovenščine za Cankarjevo priznanje. Iz naše šole se je tekmovanja udeležila Naja Fras iz 9. razreda in se uvrstila na državno tekmovanje.

Na državnem tekmovanju je Naja osvojila zlato Cankarjevo priznanje.

Naji čestitamo za izjemen rezultat in trud, ki ga je vložila.

Tekmovanje s papirnatimi letali

V  torek, 26. 3., in sredo, 27. 3. 2024,  je v telovadnici potekalo šolsko tekmovanje s papirnatimi letali. Tekmovalo je 186 učencev od 1. do 9. razreda.

Učenci so tekmovali z letali, ki so jih izdelali sami.

Preberi več

Namestitev hišice za veverice v Mestni park

V petek, 15. 3. 2024, smo izvedli v Mestnem parku Ptuj dogodek – namestitev hišice za veverice. Hišico za veverice smo prejeli iz strani Ekošole – izdelali pa so jo učenci na Srednji lesarski in gozdarski šoli Maribor v sodelovanju z družbo SiDG - Slovenski državni gozdovi. Hišica je v velikosti 60 cm x 40 cm in je primerna za postavitev v parku.

Preberi več

Brezplačni tečaj "DigiMojster/DigiMojstrica" na OŠ Mladika

DigiMojster

V okviru projekta "Digitalni kreatorji: razvijmo svojo ustvarjalnost z uporabo digitalnih orodij", bomo na OŠ Mladika izvedli brezplačni tečaj DigiMojster/DigiMojstrica za otroke v treh starostnih skupinah.

Tečaj je odlična priložnost za starše, ki razumejo pomen obvladovanja digitalnih veščin in želijo z njimi opolnomočiti tudi svoje otroke. Vaš otrok bo v okviru tečaja spoznal osnove programiranja, se seznail z vidiki spletne varnosti in bontona ter ustvarjanjem digitalnih vsebin.

Število mest je omejeno, zato pohitite s prijavo.

Državno tekmovanje iz znanja tehnologij

Na državno tekmovanje iz znanja tehnologij so se letos iz naše šole uvrstili kar štirje tekmovalci. Tekmovanje je potekalo 9. 3. 2024 na Fakulteti za elektrotehniko v Ljubljani, kjer so se tekmovalci pomerili v znanju o sončnih celicah ter črtnih kodah. Tekmovali so:

 • Vid Maračič (4. mesto),
 • Gašper Eržen (9. mesto),
 • Katarina Strelec (9. mesto),
 • Špela Čeh (32. mesto).

Učenci so osvojili odlične uvrstitve! Vid je dosegel četrto mesto ter tako osvojil zlato priznanje na državnem nivoju, Gašper in Katarina pa srebrno priznanje.

Čestitamo!
Mentor: David Vodušek

IMG 20240309 142019

Sprejem prvošolcev v skupnost učencev šole

V sredo, 13. 3. 2024, smo v skupnost  učencev Osnovne šole Mladika sprejeli  prvošolce. S spodbudnim nagovorom jih je pozdravila predsednica skupnosti učencev Katarina Strelec.

Preberi več

Pustni ples in okraševanje šole v PB

V pričakovanju pusta smo v PB pričeli z izdelavo mask že 2 tedna prej. Izdelovali smo maske, prepevali pustne pesmi, deklamirali. Avlo smo okrasili z novodobnimi pustnimi liki ter našo jedilnico s tradicionalnimi »piceki«. Sledil je pustni ples in karaoke. Ta pustni čas je hitro minil in se že veselimo naslednjega.

Preberi več

Šolski sklad

Spoštovani starši, delovanje šolskega sklada zmeraj sledi željam in potrebam učencev naše šole. 

Preberi več

zdravasola-alpha-small  ekosola-alpha-small