icon facebook png 26 icon instagram icon instagram Erasmus+  Erasmus+  Erasmus+Erasmus+
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4

varni internet intro

Naša šola se je prijavila na največji spletni kviz o varni rabi interneta, ki ga organizirata A1 in Zavod Varni internet. V kvizu bodo sodelovali učenci s celotne Slovenije, z njim pa bomo poskusili osvojiti Guinnessov rekord in se tako vpisati v Knjigo Guinnessovih rekordov. Tri šole, ki bodo v najkrajšem času imele največ pravilnih odgovorov, bodo nagrajene z denarno nagrado za nakup računalniške opreme v skupni vrednosti 10.000 EUR.

Naša šola je prijavila vse učence od 6. do 9. razreda. Kviz bo potekal v četrtek, 16. februarja 2023, od 11:00 do 12:30 za vse učence hkrati. Za sodelovanje v kvizu šola potrebuje dobro internetno povezavo in velik zaslon/platno z zvočniki (v matičnih učilnicah). Otroci bodo odgovore podajali na svojih napravah (mobilnem telefonu, tablici ali računalniku) prek platforme Kahoot!, prenos kviza v živo z moderatorjem pa bo potekal na platformi YouTube in družbenih omrežjih podjetja A1 Slovenija. Moderator kviza bo voditelj in stand up komik Sašo Stare. 

Vprašanja bodo razdeljena na 4 sklope, vsak od njih bo obsegal 10 vprašanj. Vprašanja bo postavljal moderator, ki bo otroke tudi vodil skozi kviz in jim z dodatnimi razlagami osvetlil izbrane tematike.

Povezava do spletne učilnice z gradivom: https://spletnikviz.a1.si/spletna-ucilnica.

Prteberi več

zdravasola-alpha-small  ekosola-alpha-small