icon facebook png 26 icon instagram icon instagram Erasmus+ 
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4

Nazaj v šolo

Okrožnica MIZŠ:
"Z dnem 12. 4. 2021 se ponovno za vse otroke odpirajo vrtci in osnovne šole. Pravila in omejitve pa ostajajo v celoti enaka, kot so veljala v tednu pred zaprtjem.

Preberi več

7. april – Svetovni dan zdravja 2021

»Zgradimo pravičen in zdrav svet«

Letošnji Svetovni dan zdravja je posvečen trenutno najbolj aktualni javnozdravstveni temi – kako naš svet po covid krizi vrniti v sprejemljive tirnice življenja na način, da bo bolj pravičen za vse ter da bomo vsi uživali več zdravja in blaginje, kot posamezniki in kot družba. Povabilo »Zgradimo pravičen in zdrav svet« nas spodbuja k iskanju boljših rešitev za delovanje družbe – in to na način, da bodo boljše za vse, tudi za tiste najbolj ranljive. Pravičnost je ključna.

Drevesa želijo živeti

Tokratna ura knjižnično informacijskih znanj v 2. razredu je bila ekološko obarvana. Knjižničarka je učencem prebrala knjigo Drevesa želijo živeti.

Preberi več

Odhajanje iz šole

Pozdravljeni starši in učenci 6. – 9. razredov,
v skladu s pravili šolskega reda Vas prosimo oz. pozivamo, da se učenci 6. – 9. razredov takoj po končanem pouku ali kosilu odpravijo domov oz. se ne zadržujejo na šolskih površinah. Do kosila in prvega možnega avtobusnega prevoza je organizirano varstvo za učence.

Za zagotavljanje varnosti vseh učencev in zaposlenih na šoli Vas pozivamo, da zgornji poziv upoštevate.

Lep pozdrav.

Prilagojena izposoja

Spoštovani učenci,

izposoja knjig zaradi priporočil NIJZ še vedno poteka prilagojeno.

Preberi več

Dimitrij Mlakar postal državni prvak

Devetošolec naše šole, Dimitrij Mlakar, se je 20. septembra2020 udeležil tekmovanja iz Go-karta. Le-to je potekalo v Slovenji vasi.

Dosegel je prvo mesto in tako prejel pokal državnega prvaka.  Ta naziv je potrdil tudi v letih 2017 in 2018. Tako je že trikratni državni prvak.  

Preberi več

Dva naša bivša učenca sta najboljša študenta Mestne občine Ptuj

Naj studentaKomisija za podeljevanje priznanj in nagrad najboljšim študentom Mestne občine Ptuj je na podlagi prejetih prijav in kriterijev pravilnika izbrala za naj študente za študijsko leto 2019/2020 dva naša bivša učenca.

Torej naj­boljša študentka 1. stopnje študija je Živa Šuta, ki je diplomira­la na Pravni fakulteti v Mariboru in najboljši študent 2. stopnje študija je Luka Medic, ki je magistriral na Fakulteti za mate­matiko in fiziko Univerze v Ljubljani. (Vir: MO Ptuj)

Naše čestitke.

Nagrada za knjižno uganko

Nagrajenca oktobrske knjižne uganke sta zaradi dela na daljavo šele v januarju prejela nagrado.

Čestitke obema.

Preberi več

Teden pisanja z roko 2021

Teden pisanja z roko je vseslovenska akcija, s katero ozaveščamo o pomenu ohranjanja pisanja z roko. Organizira jo Društvo Radi pišemo z roko skupaj z Ministrstvom za izobraževanje, znanost in šport ter Zavodom RS za šolstvo. Že tretje leto se akciji priključujejo tudi učenci OŠ Mladika.

Pojdi na ta Sway

Postopno vračanje učencev v šolo

Drage učenke in učenci, spoštovani starši.

V skladu z Odlokom o začasni prepovedi zbiranja ljudi v zavodih s področja vzgoje in izobraževanja ter univerzah in samostojnih visokošolskih zavodih (Uradni list RS, št. 9/2021, z dne 21. 1. 2021) učenci od 1. do 3. razreda ponovno začnejo pouk v torek, 26. januarja 2021. Za učence od 4. do 9. razreda pouk še naprej poteka na daljavo.

Ponedeljek, 25. 1. 2021, je namenjen hitremu testiranju zaposlenih v vrtcih in v šolah. Za ta dan pouka na daljavo bodo učenci  dobili dodatna navodila razredničark.

Dodatne informacije za starše učencev od 1. do 3. razreda:

 • Pouk bo potekal po ustaljenem urniku, v običajnih oddelkih in matičnih učilnicah.
 • Jutranje varstvo bo organizirano samo za učence 1. razreda s pričetkom ob 6.20.
 • Razmislite o nujnosti vključitve otrok v jutranje varstvo in v podaljšano bivanje. Prosimo, da te možnosti ne uporabite, če imate drugo možnost.
 • Za lažjo organizacijo dela prosimo, da razrednike pisno obvestite o načinu (peš, lastni prevoz, šolski avtobus) in času prihajanja vaših otrok v oz. iz šole. Razrednike obvestite preko eAsistenta oz. zapisom v beležki otroka – najkasneje v torek, 26. 1. 2021.
 • Prehrana: šolska malica in kosila bodo potekali v skladu z vašimi veljavnimi prijavami za to šolsko leto. Odjava prehrane poteka po uveljavljenem postopku preko eAsistenta. Tudi prevzem kosil se evidentira z veljavnim brezkontaktnim obeskom (ključkom). Urnik kosil bo objavljen na spletni strani šole.
 • Vljudno prosimo vse starše, da v šolo pošiljate samo zdrave otroke.
 • V primeru, da imate v družini okužbo, otroka obdržite doma in nas o tem takoj obvestite.
 • Šolski avtobus: odhod avtobusa v šolo je ob 7.55 iz začetne postaje; odhod avtobus iz šole je ob 13.50 in ob 14.25.
 • Za učence je v vseh prostorih šole, razen v učilnici, obvezna uporaba zaščitne maske. Za maske poskrbite starši.
 • Učenci naj imajo toplejša oblačila, saj bomo morali prostore pogosto zračiti. Kolikor bo mogoče, bodo šli z učitelji tudi na prosto.
 • Starši v šolo ne vstopate, otroke oddate pri vhodu. Ko po pouku pridete po njih, jih prav tako počakate pred vhodom in ravnate v skladu z navodili, ki bodo objavljena na vhodnih vratih.
 • Delo v šoli bo potekalo po posebnem protokolu, kateri bo objavljen na šolski spletni strani vsaj en dan pred pričetkom pouka.

Zaposleni v šoli se bomo v največji meri, in v okviru naših možnosti, potrudili, da bo ponovno šolanje varno. Veselimo se ponovnega srečanja z našimi učenci. Vas, spoštovani starši, pa prosimo za dobro in strpno sodelovanje tudi v bodoče.

Prijazen pozdrav vsem,

Bogomir Širovnik, ravnatelj

zdravasola-alpha-small  ekosola-alpha-small