icon facebook png 26 icon instagram icon instagram Erasmus+ 
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4

Pomoč osnovnošolcem in staršem

Spoštovani,

ker nas epidemija še vedno postavlja pred izzive šolanja na daljavo, vas z novim letom ponovno obveščamo o možnih pomočeh vašim učencem in njihovim staršem, ki so dostopne v našem lokalnem okolju.

Organizacije, ki delujemo na Ptuju smo v solidarni prostovoljski akciji PROSTOVOLJCI ZA PTUJ- Solidarni za prihodnost! združile moči, v želji, da pomagamo pomoči potrebnim otrokom in staršem v teh težkih časih. Vse navedene oblike pomoči so brezplačne.

POMOČ PRI UČENJU IN OPRAVLJANJU ŠOLSKIH NALOG:

  • Pomoč osnovnošolcem na daljavo (preko zooma, skypa in drugih spletnih orodij
  • Individualna pomoč osnovnošolcem na domu
  • Individualna pomoč osnovnošolcem v Dnevnem centru za otroke in mladostnike
  • Krajše varstvo otrok v nujnih primerih

 

Kontakt:

Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled. ali na 040 399 593 (Staša)

Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled., ali na 070 799 750 (Dejan)

Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled. ali na 040 156540 (Ute)

Več informacij o prostovoljski akciji najdete tudi na https://fb.me/e/KjqlRDGg

Hvala, da nam pomagate zaznati potrebe z vašim sodelovanjem in posredovanjem informacij staršem.

S spoštovanjem,
Polona Toplak

Trije koronavirusi

V teh časih, ko se šolamo na daljavo in veliko preživimo skupaj, zagotovo nastajajo nove zgodbe. Tudi naša učenka, Zala Huzjak iz 1.b, je v okviru POŠ-a sodelovala pri modulu "Čarobni napoj pravljic"  in nam predstavila zgodbo o Treh koronavirusih ter poiskala rešitev, kako bi otroci lahko hitro prišli v šolo.

Za navdih POSLUŠAJTE NJENO ZGODBICO in se zabavajte.

1. mesto učenca OŠ Mladika na vseslovenskem natečaju Les za vse

Učenec 8. razreda Lan Gojkovič je dosegel odličen rezultat, prvo mesto, na vseslovenskem natečaju Les za vse, ki ga je organiziral oddelek za lesarstvo Biotehnične fakultete.

Na natečaju so sodelujoči izdelovali leseni jedilni pribor.

Čestitamo.

OŠ Mladika Lan Gojkovič

Ustvarjalnost otrok - napotki za starše

Ko se starši znajdete v vlogi učitelja, je povsem razumljivo, da vas morda kdaj »zasrbijo prsti«. Da bi nekaj (malega) naredili namesto njih, seveda v skrbi za dobrobit otroka. Včasih pa si tudi odrasli kdaj zaželimo sesti nazaj v šolske klopi. Pomoč je seveda dobrodošla in pri učencih nižjih razredov celo potrebna. Ampak, ni vsaka pomoč prava in tudi želeti preveč pomagati ni vedno koristno. Hoteti dobro lahko namreč doseže nasprotni učinek. V razmislek bom zapisala svoja opažanja na področju likovne umetnosti. Želim si in upam, da bo zapis sprejet dobronamerno, kot takšen je namreč mišljen, če pa vas na trenutke nasmeji, pa še toliko bolje.                        

Preberi več

Brezplačna učna pomoč

Center za družine Špajza modrosti nudi v času šolanja na daljavo brezplačno učno pomoč. Namenjena je učencem do 5. razreda osnovne šole.

Na voljo so vam vsak dan od ponedeljka do petka med 10.00 in 13.00. Pomagali vam bodo pri kakršnihkoli učnih vprašanjih in težavah. Prav tako bodo vam na voljo za pogovor, spodbudo in motivacijo.

Pokličite jih na 051 389 660 ali jim pišite  na: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.. Potrudili se bodo, da najdejo način, kako se najlažje povezati in vam lahko pomagajo.

Skupaj zmoremo!

Program sofinancirajo Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti in Mestna občina Ptuj.

Dnevi dejavnosti

V petek in ponedeljek so učeni 6. do 9. razreda imeli naravoslovni in tehniški dan.

Pojdi na Sway

Zahvala za donacijo računalnikov

Odpreti svoje srce, prisluhniti drugim in videti stisko bližnjega, so v sodobnem svetu pogosto spregledate vrline, a med nami so ljudje, ki s svojimi plemenitimi dejanji najdejo pot do sočloveka.

Preberi več

Tradicionalni slovenski zajtrk

 je osrednje dogajanje Dneva slovenske hrane, ki ga je razglasila Vlada RS, in ga obeležujemo tretji petek v novembru. Letos bo to v petek, 20. novembra. Tudi tokrat bomo posebej poudarili pomen zdravega prehranjevanja in zagotavljanja hrane iz lokalnega okolja.

Preberi več

Karierni sejem

Kam po osnovni šoli? Odgovor mogoče najdete na kariernem sejmu za osnovnošolce. Letos si ga lahko ogledate kar od doma, saj bo potekal v virtualni obliki in sicer od 16. do 20. novembra 2020 (ogled bo mogoč tudi pozneje). Na virtualnih stojnicah se bodo predstavljale različne srednje šole in delodajalci. Res vredno ogleda.

Preberi več

Priporočila za starše v času izobraževanja na daljavo

Pozdravljeni starši oz. skrbniki, v ponedeljek, 9. 11. 2020, začnemo vsi razredi s poukom na daljavo. Da bo tudi ta pouk potekal čimbolj optimalno oz. nemoteno, smo za učence pripravili navodila za delo, ki jih lahko najdete na šolski spletni strani. V želji, da bi bil pouk na daljavo čim uspešnejši, Vam priporočamo naslednje:

priporocila za starse v casu izobrazevanja na daljavo

Verjamemo, da lahko s skupnimi močmi premagamo vsak izziv. Lep pozdrav.

Pouk od 9. 11. 2020 naprej na daljavo za vse učence

Spoštovani,

ministrica za izobraževanje, znanost in šport je na podlagi 104. člena Zakona o začasnih ukrepih za omilitev in odpravo posledic COVID-19 (Uradni list RS, št. 152/20) izdala sklep, s katerim je zaradi še vedno zelo resne epidemiološke situacije in izvajanja ukrepov za preprečitev širjenja virusa COVID-19 določila, da se bo od 9. 11. 2020 dalje vzgojno-izobraževalno delo v šolah za vse učence izvajalo na daljavo. Zaprti ostajajo domovi za učence s posebnimi potrebami.

Ostanite zdravi,
B. Širovnik

zdravasola-alpha-small  ekosola-alpha-small