icon facebook png 26 icon instagram icon instagram Erasmus+ 
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Brezplačna učna pomoč

Center za družine Špajza modrosti nudi v času šolanja na daljavo brezplačno učno pomoč. Namenjena je učencem do 5. razreda osnovne šole.

Na voljo so vam vsak dan od ponedeljka do petka med 10.00 in 13.00. Pomagali vam bodo pri kakršnihkoli učnih vprašanjih in težavah. Prav tako bodo vam na voljo za pogovor, spodbudo in motivacijo.

Pokličite jih na 051 389 660 ali jim pišite  na: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.. Potrudili se bodo, da najdejo način, kako se najlažje povezati in vam lahko pomagajo.

Skupaj zmoremo!

Program sofinancirajo Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti in Mestna občina Ptuj.

Dnevi dejavnosti

V petek in ponedeljek so učeni 6. do 9. razreda imeli naravoslovni in tehniški dan.

Pojdi na Sway

Zahvala za donacijo računalnikov

Odpreti svoje srce, prisluhniti drugim in videti stisko bližnjega, so v sodobnem svetu pogosto spregledate vrline, a med nami so ljudje, ki s svojimi plemenitimi dejanji najdejo pot do sočloveka.

Preberi več

Tradicionalni slovenski zajtrk

 je osrednje dogajanje Dneva slovenske hrane, ki ga je razglasila Vlada RS, in ga obeležujemo tretji petek v novembru. Letos bo to v petek, 20. novembra. Tudi tokrat bomo posebej poudarili pomen zdravega prehranjevanja in zagotavljanja hrane iz lokalnega okolja.

Preberi več

Karierni sejem

Kam po osnovni šoli? Odgovor mogoče najdete na kariernem sejmu za osnovnošolce. Letos si ga lahko ogledate kar od doma, saj bo potekal v virtualni obliki in sicer od 16. do 20. novembra 2020 (ogled bo mogoč tudi pozneje). Na virtualnih stojnicah se bodo predstavljale različne srednje šole in delodajalci. Res vredno ogleda.

Preberi več

Priporočila za starše v času izobraževanja na daljavo

Pozdravljeni starši oz. skrbniki, v ponedeljek, 9. 11. 2020, začnemo vsi razredi s poukom na daljavo. Da bo tudi ta pouk potekal čimbolj optimalno oz. nemoteno, smo za učence pripravili navodila za delo, ki jih lahko najdete na šolski spletni strani. V želji, da bi bil pouk na daljavo čim uspešnejši, Vam priporočamo naslednje:

priporocila za starse v casu izobrazevanja na daljavo

Verjamemo, da lahko s skupnimi močmi premagamo vsak izziv. Lep pozdrav.

Pouk od 9. 11. 2020 naprej na daljavo za vse učence

Spoštovani,

ministrica za izobraževanje, znanost in šport je na podlagi 104. člena Zakona o začasnih ukrepih za omilitev in odpravo posledic COVID-19 (Uradni list RS, št. 152/20) izdala sklep, s katerim je zaradi še vedno zelo resne epidemiološke situacije in izvajanja ukrepov za preprečitev širjenja virusa COVID-19 določila, da se bo od 9. 11. 2020 dalje vzgojno-izobraževalno delo v šolah za vse učence izvajalo na daljavo. Zaprti ostajajo domovi za učence s posebnimi potrebami.

Ostanite zdravi,
B. Širovnik

UNICEF-ove varne točke ko smo doma

Dragi otroci in mladi, 
ob ponovnem pričetku šolanja na daljavo, se bodo spremenile tudi vaše dnevne rutine, kar lahko pri vas povzroči več negotovosti. V teh okoliščinah vam želimo sporočiti, da se lahko v primeru kakršne koli stiske, občutka žalosti ali zaskrbljenosti na nas obrnete po pomoč.

Časi, v katerih živimo, lahko povečajo stiske, tako vas otrok in mladih, kot tudi odraslih, kar je povsem normalno in pričakovano. Pomembno pa je, da o težavah čim prej spregovorimo in poiščemo pomoč. Ta pomoč je lahko pogovor, podpora ali pa varen prostor, kamor se lahko umaknemo. Želimo vas spodbuditi, da o stiskah spregovorite z odraslimi, ki jim zaupate, kadar pa to ni mogoče, pa se lahko oprete na mnoge organizacije, ki nudimo pomoč. Kontakte nekaterih smo zbrali tu:

Tom telefon116 111, deluje vsak dan od 12. do 20. ure. Kadarkoli lahko napišete tudi e-pošto na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled. ali pošljete sporočilo v njihovo spletno klepetalnico  https://www.e-tom.si/stopi-v-stik/.

SOS telefon080 11 55. V primeru kakršne koli oblike nasilja, lahko pokličete na to številko, vsak dan od 12. do 22. ure https://drustvo-sos.si/.

Društvo za nenasilno komunikacijo, kjer bodo lahko pomagali v primeru nasilja vsak delovnik med 8.00 in 16.00 na telefonski številki 031 770 120.

- V primeru doživljanja stisk zaradi spolne usmerjenosti in/ali spolne identitete, se obrnete na društvo Legebitra in na 01 430 51 44, vsak delovnik med 12.00 in 16.00, lahko tudi pišete na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled..

- Svetovalni center za otroke, mladostnike in starše Ljubljana: (01) 583 75 00; Koper: 05 62 62 810 ali 031 388 591; Maribor: (02) 234 97 00.

- Krizni centri za otroke in mladostnike: https://www.scsd.si/centri-za-socialno-delo/krizni-centri/

- Zaupni telefon Samarijan, brezplačno, anonimno in 24 ur na dan, za klice v duševni stiski: 116 123

UNICEF Slovenija: 031 510 200 je "telefonska" Varna točka, ki deluje vsak dan od 9.00 do 17.00. Tu najdete pomoč pri nadaljnjih korakih reševanja stiske. Še več informacij pa lahko najdete na https://www.varnetocke.si/kdaj-jih-poiscemo.

- Ves čas, tudi ponoči, ko ostale organizacije ne delujejo, pa lahko pokličete tudi 113, v primeru poškodb pa 112.

Želimo si, da vam iskanje pomoči ne bi predstavljalo dodatne stiske. Nikoli niste sami - tudi ko ste v težavah, je nekje oseba, ki vam lahko pomaga!

Oddaja ringaraja

Oddaja Radijski ringaraja, v kateri so se otroci slišali iz vseh treh razredov. :)

Poslušajte oddajo

Jumicar

Program JUMICAR je izobraževalni program preventivne vzgoje otrok v cestnem prometu. 

Preberi več

Po 1. tednu dela na daljavo

Spoštovani,

za nami je prvi teden pouka na daljavo v šolskem letu 2020/21. Kljub začetnim tehničnim težavam (v glavnem na strani ponudnika storitev) smo se uspešno spopadli tudi s tem izzivom.

Preberi več

zdravasola-alpha-small  ekosola-alpha-small