icon facebook png 26 icon instagram icon instagram Erasmus+ eduroam logo logotip EKP 2014 2020 SIO 2020
  • 1
  • 2

Šolski kros

Ob prekrasnem vremenu smo izvedli šolski kros v Termah Ptuj.

Preberi več

Sprejeli smo učence 1. razreda

Najprej je ravnatelj pozdravil učence 1. razreda in njihove starše, nato pa so večji učenci zanje pripravili program.

Preberi več

Poslanica ministra dr. Jerneja Pikala ob začetku šolskega leta 2019/2020

Mminister dr. Jernej Pikalo:

Počitnic je konec. Čas je, da učenke in učenci, dijakinje in dijaki ponovno sedejo v šolske klopi. Ob tej priložnosti je minister za izobraževanje, znanost in šport dr. Jernej Pikalo namenil poslanico učenkam, učencem, dijakinjam, dijakom, učiteljicam, učiteljem in zaposlenim v vzgoji in izobraževanju.

Minister stoji v učilnici in govori v kamero. V ozadju je plakat Evropske šole ter kotiček s knjigami.
Spoštovani učenke in učenci, dijakinje in dijaki, učiteljice in učitelji ter vsi ostali zaposleni v vzgoji in izobraževanju, pred nami je novo šolsko leto. Kot vedno se ga zelo veselimo, tudi zato, ker prinaša veliko novega, veliko izzivov. Na ministrstvu za izobraževanje, znanost in šport smo bili v poznih pomladanskih in v poletnih mesecih kar pridni. Skupaj s šolami smo vpeljali vse tiste spremembe, ki bodo veljale v novem šolskem letu. V to štejemo predvsem brezplačne učbenike in učna gradiva za prvi in drugi razred osnovne šole, spremenjen način opravičevanja polnoletnih dijakov, pa tudi t. i. Belo knjigo, ki je dolgoročni strateški načrt za slovenski izobraževalni sistem v prihodnjih desetletjih.

Za učitelje je pomembna informacija, da smo sredi snovanja novega kariernega sistema. Ta je namreč tisti, s katerim šola stoji ali pade. Šola namreč stoji ali pade na ljudeh, na kakovosti dela z učenci in dijaki. Zato je tako zelo pomembno, da na eni strani vztrajamo pri kakovosti, na drugi strani pa dajemo avtonomijo učiteljem in jim zaupamo, da bodo opravili svoje delo kar najbolj kakovostno, pri čemer bodo za to ustrezno karierno in drugače nagrajeni.

Vsem želim vse dobro v novem šolskem letu, ogromno znanja, prijateljstev in vsega ostalega, kar šola prinaša. Prav šola je v Sloveniji eden od najboljših družbenih podsistemov in prav je tako, saj gre za naše državljane in prihodnje generacije.

 Najlepša hvala.

Brezžično izobraževalno omrežje Eduroam na OŠ Mladika

Kaj je brezžično omrežje Eduroam??

Storitev eduroam omogoča učencem in zaposlenim varen in preprost dostop do zaščitenega brezžičnega omrežja (WLAN) na naši šoli in gostovanje v omrežjih drugih institucij, vključenih v sistem Eduroam.

Preberi več

Festival Pranger

Letos je na natečaj ELAza najboljše pesmi na temo VESOLJE Festivala Pranger prispelo 242 pesmi, med katerimi je komisija izbrala 50 mladih ustvarjalcev in ustvarjalk. V izbor komisije so se uvrstili tudi trije naši učenci:

Preberi več

Likovna kolonija

"Z dvema učencema 8. b razreda smo se udeležili 8. MALE LIKOVNE KOLONIJE HALOZE, ki jo je pripravila OŠ Videm v sodelovanju z Občino Videm."

Preberi več

zdravasola-alpha-small  ekosola-alpha-small