icon facebook png 26 icon instagram icon instagram Erasmus+  Erasmus+  Erasmus+Erasmus+
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7

Coding Giants

V soboto so potekale delavnice programiranja na naši šoli izvajalcev Coding Giants Slovenija. Učenci so aktivno sodelovali ter dobili vpogled v osnove programiranja, glede na starostno stopnjo.

Preberi več

Vpis v prvi razred za šolsko leto 2024/25

Vpis v 1. razred intro

Spoštovani starši, bliža se čas vpisa Vašega otroka v prvi razred osnovne šole. Otroka vpišete v šolo v šolskem okolišu, kjer prebivate.

Pred vpisom Vas skupaj z otrokom vabimo na predstavitev šole, ki bo v sredo, 31. januarja 2024, ob 16.30 v jedilnici šole.

Še prej pa si oglejte naslednjo predstavitev šole:

filmmovie icon

Vpis v prvi razred za šolsko leto 2024/25 je obvezen za otroke, ki bodo v letu 2024 dopolnili šest let (rojeni leta 2018). Na vpis prinesite na vpogled otrokov uradni dokument.

Predvideni datumi vpisa v prvi razred na šoli so:

 •    v ponedeljek, 19. februarja 2024, od 8. do 14. ure,
 •    v torek, 20. februarja 2024, od 8. do 14. ure, 
 •    v sredo, 21. februarja 2024, od 8. do 17. ure,
 •    v četrtek, 22. februarja 2024, od 8. do 14. ure in
 •    v petek, 23. februarja 2024, od 8. do 14. ure.

Tiste, ki ste prijavljeni v gravitacijskem območju Osnovne šole Mladika, vabimo, da vpišete otroka na našo šolo.

Informacije o naši šoli ...

Gravitacijsko območje Osnovne šole Mladika:
Arnuševa ulica, Aškerčeva ulica, Belšakova ulica, Brstje, Cankarjeva ulica, Ciril Metodov drevored, Cvetkov trg, Čarmanova ulica, Čučkova ulica, Dornavska cesta, Dravska ulica od št. 1 do 11, Gregorčičev drevored, Groharjeva pot, Hermanova ulica, Jadranska ulica, K jezeru, Kerenčičeva ulica, Kogojeva pot, Kokolova ulica, Krempljeva ulica, Kvedrova ulica, Macunova ulica, Mestni trg, Miklošičeva ulica, Minoritski trg, Mladinska ulica, Murkova ulica, Na tratah, Nova cesta, Novi trg, Ob Grajeni, Ob Rogoznici, Ormoška cesta, Osojnikova cesta, Panonska ulica, Potrčeva cesta (lihe št. do 29 in sode št. do 38), Puhova ulica, Rajšpova ulica, Remčeva ulica, Ribiška pot, Rimska ploščad (razen št. 24, 25), Rogozniška cesta, Satlerjeva ulica, Severova ulica, Slomškova ulica, Slovenski trg, Spuhlja, Ulica Tomaža Šalamuna, Šeronova ulica, Špindlerjeva ulica, Štrafelova ulica, Tiha pot, Trstenjakova ulica, Ulica Franca Kosca, Ulica heroja Lacka, Ulica Viktorina Ptujskega, Vegova ulica, Vinarski trg, Vodnikova ulica, Volkmerjeva cesta od št. 5 do 11, Vošnjakova ulica, Vrazov trg, Vrtnarska pot, Wilhelmova ulica, Zelenikova ulica, Žnidaričevo nabrežje.

 

 

Nujno obvestilo

Spoštovani starši in skrbniki!

Ponovno vas pozivam, da v šolo pošiljate le zdrave otroke.

V šolo ne pošiljajte bolnega otroka, ne le zaradi njega samega, ampak tudi zaradi drugih otrok, kajti kužnost in s tem možnost širjenja bolezni na zdrave otroke je največja v prvih dneh bolezni.

V šolo ne pošiljajte otroka, če:

 • je v zadnjih 48 urah imel povišano telesno temperaturo, je bruhal ali imel drisko,
 • če ima izpuščaj z ali brez vročine (razen ko gre za neinfekcijske izpuščaje, kot so alergijski izpuščaji, piki insektov),
 • ima uši ali garje.

Pri nalezljivih boleznih upoštevajte navodila pediatra in obvestite šolo.

Želim vam čim več zdravih in veselih šolskih dni,
Bogomir Širovnik, ravnatelj

I-šola

»RAZVOJ DIGITALNIH KOMPETENC V PODPORO UČENJU IN ŽIVLJENJU«

I ŠOLA letak

Preberi več

Projekt GLOBE

Z učenci 5. a in 5. b razreda smo se letošnje šolsko leto 2023/2024 odločili, da sodelujemo v projektu Globe Elementary, ki je namenjen učencem razredne stopnje.

Preberi več

Veseli december v OPB-ju

Mesec december je bil zelo ustvarjalen za naše učence, veliko smo risali, barvali, izdelovali voščilnice, prepevali in plesali. Da smo pričarali praznično vzdušje, smo okrasili tudi našo avlo z naslovom« »Prazniki nekoč«. Zimska pravljica pa nas je popeljala tudi v jedilnico, kjer smo izdelali zimsko idilo.

Preberi več

Nagovor ravnatelja ob novem letu 2024

Novoletno voščilo intro

Dragi učenke in učenci,

ob koncu leta se radi ozremo nazaj, na prehojeno pot v letu. Vaš trud, radovednost in srčnost so nas vse navdihnili ter naredili našo šolo posebno in živo skupnost. Vsak vaš korak je prispeval k barvitosti in pestrosti naše šolske družine.

Preberi več

Matemček - državno tekmovanje

Državnega tekmovanja v prostorski predstavljivosti se je v Majšperku udeležilo sedem učencev. Na tej ravni so Meta Strelec iz 2.A, Nik Belovič iz 2. B, Nejc Žnidaršič, Nel Črešnik iz 3. B in Aljaž Ciglar iz 3.A dobitniki priznanj.

Preberi več

Promocija zdravja na Mladiki

Veseli december je najbolj čaroben del leta, je mesec obdarovanja, veselja, sreče, praznovanj in dobrih del. Na Osnovni šoli Mladika zato v mesecu decembru poteka promocija zdravja na delovnem mestu v obliki zvočnih masaž.

Preberi več

Razstava Lepotica ob Dravi

Odprtje razstave Lepotica ob Dravi učenk četrtega in petega razreda OŠ Mladika (šolskega leta 2022/23), ponedeljek, 27. novembra, v Galeriji Magistrat v mestni hiši na Ptuju.

Razstava bo postavljena na ogled do konca leta 2023.

Preberi več

zdravasola-alpha-small  ekosola-alpha-small