Erasmus + Agora na OŠ Mladika

V letu 2019 smo se kot šola prijavili na Erasmusov razpis, ki je nosil naslov Agora, kar pomeni latinsko trg. V projektu, ki ga je razpisalo društvo SCIO (Združenje državljanov »SCIO« iz Gornjega Milanovca iz Srbije. Sodelovanja smo se udeležile tri osnovne šole, in sicer Ivan Goran Kovačić iz Beograda (Srbija), Ali Nihad Tarland iz Istanbula (Turčije) in OŠ Mladika iz Ptuja.

Preberi več

Erasmus+

Mystery of history intro

 

Agora intro

 

V letu 2019 smo se kot šola prijavili na erasmusov razpis, ki je nosil naslov Agora, kar pomeni latinsko trg. V projektu, ki ga je razpisalo društvo SCIO (Združenje državljanov »SCIO« iz Gornjega Milanovca iz Srbije. Sodelovanja smo se udeležile tri osnovne šole, in sicer Ivan Goran Kovačić iz Novega Beograda (Srbija), i Ali Nihad Tarland iz Istanbula (Turčije) in OŠ Mladika iz Ptuja. 

Preberi več

Teden gozdov

V okviru tedna gozdov so se učenci ptujskih šol predstavili s kratkim kulturnim programom v paviljonu v Ljudskem vrtu. Tudi učenci OŠ Mladike so se z velikim veseljem vključili v osrednjo prireditev z recitali o pomenu gozdov in plesno koreografijo. Mentorici sta bili Renata Sužnik in Anica Ternovšek.

Preberi več

Dvig socialnega in kulturnega kapitala

V šolskem letu 2014/15 je naša šola vključena v projekt Dvig socialnega in kulturnega kapitala, v sklopu katerega sodelujemo z OŠ Ljudski vrt, Vrtcem Ptuj in Gimnazijo Ptuj. V sklopu projekta bomo na naši šoli izvajali več dejavnosti s področja poklicne orientacije, uvedli bomo tutorje - učence prostovoljce, ki bodo pomagali učencem pri učenju ... 

Jezikovna kopel

Izraz jezikovna kopel pomeni poučevanje nejezikovnih vsebin, ki so v skladu z učnim načrtom prvega razreda, v angleškem jeziku.

Preberi več

Eko tabor 2013

Na naši šoli se trudimo že vrsto let živeti v sožitju z naravo. Zato smo pripravili eko tabor, kjer so učenci uživali v naravi, spoznavali nove stvari in ustvarjali.

Preberi več

Aktivnosti

MOJA REKA SI

  • Namen  je poglobljenemu spoznavanju reke Drave,
  • spoznavanju vodnega kroga,
  • vire onesnaženja, pomen podtalnice, pomen pitne vode,
  • praktični del na vodi (kajak).

 

Preberi več

Ekošola

Ekošola ni običajna šola. To je šola, ki vzgaja za življenje v prihodnosti po načelih sonaravnega razvoja.

Preberi več

Program Ekošole

Na naši šoli se zavedamo, da se z eko vsebinami in okoljsko problematiko moramo seznaniti oz. ozaveščati že  v OŠ, zato smo se leta 2009 prijavili na mednarodni projekt EKOŠOLA KOT NAČIN ŽIVLJENJA.

V  letih 2009 in 2010  smo uspešno prehodili vseh sedem korakov, v aprilu  2010 smo podpisali eko listino in si s tem prislužili naziv EKOŠOLA.

Na pot k ozdravljenju planeta in naše bližnje okolice moramo kreniti  korakoma. Vsaka še tako majhna ekološka stopnička nam bo v zadoščenje in spodbudo pri vijugasti in dolgotrajni poti k ekološko svetlejšemu jutri.

Zelo pomemben kamenček v mozaiku sonaravnega delovanja predstavlja delo učiteljev, učencev, ki jim ni vseeno kaj se dogaja z našim okoljem, živalmi in rastlinami.

To nas zavezuje, da se moramo vesti odgovorno do naše Zemlje in življenja na njej.  Za nami prihajajo naslednje generacije, ki si želijo lepega, zdravega življenja.

V  šolskem letu 2012/2013 bomo nadaljevali s sistematičnim izvajanjem  okoljskih aktivnosti.

Jedro programa Ekošole v tem šolskem letu je izvajanje ekoakcijskega načrta.

 

Eko bralna značka

Eko branje za eko življenje – eko bralna značka.

Cilji:

  • s pomočjo ekološke literature razvijati individualno kreativno mišljenje,
  • znanje medpredmetno povezovati in izmenjavati izkušnje,
  • izvajati aktivnosti z ekološkimi vsebinami in ustvarjati konkretne izdelke (plakate, zgodbe, predstavitve, risbe …).

 

Vodje projekta: Breda Pisar, Dunja Stošič, Urška Hlupič Voda, Silva Ilec, Cvetka Muršec, Mira Korošec, Nataša Vauda, Silva Forštnarič

zdravasola-alpha-small  ekosola-alpha-small