icon facebook png 26 icon instagram icon instagram Erasmus+  Erasmus+  Erasmus+Erasmus+
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4

 

Projekt Z domišljijo na potep 

zdomisljijonapotep

V projektu sodelujemo že skoraj 13 let. Založba Smar-team razpiše vsako leto literarni natečaj, kateri je idealna ponudba za nadarjene učence in učence, ki jim je pisanje pravljic, romanov, zgodb, stripov v veselje. Učenci od 1. do 5. razreda lahko pišejo pravljico po svobodni izbiri, učenci predmetne stopnje pa imajo predpisane teme. Letos so jim bile ponujene vsebine, kot so: Spoznal/a sem, Od besed k dejanjem, Zgodovina se ponavlja, Pišem roman.

Pohvalimo se lahko, da vsako leto pošljemo okrog 12–14 pravljic z razredne stopnje in nekaj manj s predmetne stopnje. Ni se še zgodilo, da ne bi bili nagrajeni po izboru občinstva ali po izboru strokovne žirije. Natečaj zajema 2 vrsti glasovanja. Prvi način je glasovanje na Facebooku s strani znancev, družin, prijateljev, sorodnikov … Drugi način je strokovna ocena žirije.
Veliko naših učencev je bilo zelo uspešnih po oceni žirije in so si s tem prislužili svojo pravljico ali zgodbo v izdaji samostojne knjige. Tudi vse ostale pravljice so vedno izšle v Veliki skupni knjigi. Vse skupne knjige ali samostojne slikanice učenci radi prebirajo, saj jih imamo na razpolago v šolski knjižnici in v razrednem bralnem kotičku. Svojo kvaliteto smo dokazali tudi s tem, da g. ravnatelj poklanja knjige kot poslovna darila predavateljem, pomembnim gostom …
Kot koordinatorica natečaja pripravim tudi razstavo vseh pravljic v avli šole, tako da si lahko prav vsi učenci in zaposleni ter zunanji obiskovalci preberejo naša literarna dela, če le želijo. Objavimo jih tudi na spletni strani šole.
Ker se učenci učijo od nas, jim poskušamo biti mentorji zgled, zato sva učiteljici Urška Hlupič Voda in Karmen Plavec napisali pred leti basen Lisica in volk, katera je izšla v samostojni knjigi. Prav radi jo preberejo in se nasmejijo. Tudi letos sem se potrudila in napisala pravljico Prijateljici s in z.
Upam, da nam bo uspevalo še v bodoče spodbujati naše učence k literarnem ustvarjanju, saj se tudi ostali sodelavci trudijo in priključujejo k skupnemu cilju: najti otroka, ki ima željo zliti misli in domišljijo na papir.

Koordinatorica natečajev na šoli: Karmen Plavec

  
Simple Picture Slideshow:
Could not find folder /var/www/html/images/Aktualno/2015_16/z_domisljijo_na_potep

 

Selitev šolske knjižnice

Šolska knjižnica je del celotnega vzgojno-izobraževalnega dela šole. Namenjena je učencem, učiteljem in vsem zaposlenim. V letošnjem šolskem letu se je naša knjižnica preselila v nove prostore.  Poleg knjižnice so sedaj učenci dobili še veliko čitalnico, v kateri zelo radi preživljajo prosti čas in prebirajo knjige, delajo domače naloge, tu in tam odigrajo tudi kakšno partijo šaha.

Vljudno vabljeni v prenovljeno šolsko knjižnico, kjer se že pripravljamo na najbolj norčavi čas v letu.


Simple Picture Slideshow:
Could not find folder /var/www/html/images/Aktualno/2015_16/knjiznica

Mednarodni mesec šolskih knjižnic: Šolske knjižnice so zakon

V mesecu oktobru smo se priključili projektu Mednarodni mesec šolskih knjižnic, v sklopu katerega smo razmišljali o pomenu šolskih knjižnic in se prepustili literarnemu ter likovnemu ustvarjanju. Medgeneracijsko smo se povezovali in izvajali pravljične urice malo drugače. Učencem prvih in drugih razredov so pravljice pripovedovala učenke Tjaša Rižner, Jana Majar in Kaja Kralj, ki so otroke navdušile. Lea Lajevec in Lucija Strihić sta pripravili razstavo na temo Pasti mladostništva, Hatije Huseini in Marjanca Okretič Tomažič pa sta pripravili razstavo ob prazniku Čebelice. Nekaj izdelkov smo v knjižnici tudi razstavili.

Knjižničarka Sabina Mlinarič

 

zdravasola-alpha-small  ekosola-alpha-small