icon facebook png 26 icon instagram icon instagram Erasmus+  Erasmus+  Erasmus+Erasmus+
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4

Počitnice pri babici
Bil sem na počitnicah pri babici. Pekla sva kruh in pecivo. Pomagal sem ji nahraniti živali. Umil sem posodo, posesal sobo. Ona mi je pomagala pri branju.

Jan Križan, 2.a

Rad pomagam dediju
Z dedijem sva se dogovorila, da bova naredila pasjo uto. Potrebovala sva orodje, les in vrtalni stroj.
Zabijala sva, vrtala, privijala in Eros in Bolt sta dobila novo pasjo uto.

Nejc Maroh, 2.a

Diši po babičini kuhinji
Babici je ime Angela. Rad jo imam. Večkrat skupaj kaj narediva.
Nekega dne sva se lotila peke torte. Potrebovala sva jajce, mascarpone sir, moko, sladko smetano in sladkor. Na torti je pisalo: Dedi, vse najboljše! Za preliv sva stopila čokolado. Dedi je bil torte zelo vesel. Z njo smo se vsi sladkali.

Luka Kukurov, 2.a

Pri babici Milici
Zelo rada prespim pri babici Milici. Skupaj kuhava, pečeva piškote, pecivo in palačinke. Babica zna speči tudi zelo dober kruh. O, kako diši iz pečice! Posebno prijetno je, ko mi pomaga pri pisanju domače naloge.

Nika Cajnko, 2.a

Moj dedi
Z dedijem Stankom znava skupaj veliko narediti. Jeseni sva trebila buče. V lepem vremenu sva lovila ribe. Spomladi bova obrezovala sadna drevesa. Poleti mu lahko pomagam kositi travo. Pridno vrtnariva skozi vse leto.

Lan Žitnik Rogelj, 2.a

Uganke
Veliko spi, prede in miške lovi. Kdo je to? 
Katja Čuš, 2. b

Shranim ga na banki, kadar varčujem. Kaj je to?
Ambrož Čič, 2. b

Izlet v Pariz
Spomladi sva z atijem obiskala Pariz. Tja sva prišla s hitrim vlakom. Vlak je vozil 300 km/h. V Parizu sem videl Eifflov stolp. Ata me je peljal v znanstveni muzej. Tam so bile razstavljene rakete. Pogledala sva film o planetih. Zvečer sva si ogledala lutkovno predstavo Trije prašički.

Maksimilijan Kreft, 2. b

Zgodbica o Popi
Nekoč je živela mala morska prašička. Osamljena je čakala na nekoga, ki bi prišel ponjo in jo odpeljal domov. Nekoga, ki bi skrbel zanjo in jo imel rad. Nekoga, ki bi se z no zbujal in ji zaželel lahko nočko. Nekoga, ki bi se z njo igral. Nekega dne je v trgovino vstopila deklica, jo zagledala in takoj želela za svojo. Morski prašički je dala ime Popi. Tej deklici je ime Teja in vsak dan, ko pride iz šole, se razveseli svoje Popi, se z no igra in ljubkuje.

Teja Ovčar, 2. b

Jakec dobi bratca
Jakec si je že dolgo želel bratca. Nekega dne se mu je želja uresničila. Bratcu je bilo ime Jan. Jakec je imel bratca zelo rad. Skupaj sta se igrala.

Ina Mlakar, 2. b

Tačka
Nekoč je na veliki kmetiji živela majhna, ljubka mucka. Ko je bila stara dva meseca, je prišla živet k nam. Ima rjavo dlako in bele tačke. Podobna je majhnemu tigrčku. Zaradi njenih belih tačk sem ji dala ime Tačka. Stara je eno leto. Obožuje posladke. Rada se igram in skrbim za njo.

Tia Lana Lončarič, 2. b

 

zdravasola-alpha-small  ekosola-alpha-small