icon facebook png 26 icon instagram icon instagram Erasmus+  Erasmus+  Erasmus+Erasmus+
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4

 Z likovno nadarjenostjo prislužen izlet v Bruselj.

Šolska sekcija Združenja za vrednote slovenske osamosvojitve, katere vodja je g. Mojca Škrinjar, je konec decembra 2014, v sodelovanju z evropskim poslancem dr. Milanom Zverom, odprla likovni natečaj za osnovnošolce na temo domoljubja. Na natečaj smo se odzvali pri krožku Dopisništvo in natečaji ter na Združenje poslali 16 slo-dlov. Presenečeni smo bili, ko smo prejeli pošto, da se je kar 6 naših učencev uvrstilo v ožji izbor za glasovanje (Nik Petek, Tadej Srečkovič, Blaž Mislovič, Iza Emeršič, Klara Janža Štrucl in Nika Leben), kateri so postali nagrajenci natečaja. Prejeli so vabilo na zaključno prireditev v Ljubljano, 27. 3. 2015, katere sta se udeležila dva izmed nagrajencev, Tadej Srečkovič in Blaž Mislovič, 4. a, s Tadejevo mamo. Na zaključni prireditvi v Slovenski matici sta prejela vrečke za nagrajence, s plaketo Domoljub.
Vse prisotne, mlade umetnike, učitelje in starše sta slovesno nagovorila evropski poslanec, dr. Milan Zver, ki je bil pokrovitelj natečaja ter predsednik Združenja za vrednote osamosvojitve, g. Aleš Hojs. V svojih nagovorih sta poudarila, kako pomembna je domovinska zavest za obstoj naroda. Dr. Milan Zver je spomnil, kako so številčni narodi ponosni na svojo domovino, na svojo himno, na domovinske vrednote.

Najbolj smo se razveselili razglasitve šestih finalistov, med katerimi je tudi naš učenec Nik Petek, 4. b, ki je za nagrado prejel izlet v Bruselj v spremstvu staršev ali učiteljev. Nagrajenci si bodo ogledali Evropski parlament in se srečali z dr. Milanom Zverom in ostalimi evropskimi poslanci.

sample.jpg DSC 1287

Komisija, ki je ocenjevala izdelke, je najprej ocenila skladnost z zahtevami in pravili natečaja, nato pa ocenjevala:

- Umetniško vrednost: risarske veščine in uporaba barv.
- Ustvarjalnost in originalnost: ob upoštevanju prikaza teme tekmovanja Rad imam Slovenijo v Evropi in uporabe logotipa Slovenija ter edinstvenega in neobičajnega pristopa k risanju Slo–dla.
- Izraženost teme natečaja tako v risbi kot podporni izjavi: kako uspešno učenec obrazloži, kaj predstavlja Rad imam Slovenijo v podporni izjavi in risbi, kjer svojo razlago risbe umesti tudi v kontekst Slovenije v Evropi.
Komisija je dodelila popolnim izdelkom največ 20 točk. Tako je izbrala 29 finalistov.

Tadej Srečkovič: »Najprej smo odpotovali v Ljubljano. Tam je dr. Milan Zver govoril o pomenu domoljubja. Nato so klicali učence, da prejmejo priznanja in darila. Poklicali so še 6 zmagovalcev, ki gredo v Bruselj. Po podelitvi je sledil ogled Ljubljane in kosilo v piceriji. Domov sva z Blažem prišla z vsemi darili. V ponedeljek sva jih dala še ostalim učencem. Učiteljica Karmen Plavec se je razveselila. Bil sem presrečen, da sem lahko šel v Ljubljano na podelitev in da sem prejel priznanje. To je zame nova, prijetna dogodivščina.«

Blaž Mislovič: »Najprej smo se pripeljali v Ljubljano. Tam smo vstopili v stavbo, kjer smo se posedli. Spoznal sem dr. Milana Zvera, ki je govoril o domoljubju. Bil sem zelo ponosen na nagrado in vesel sem, da nam je učiteljica Karmen Plavec ponudila priložnost za ustvarjanje slo-dlov.

Več na: http://www.domoljubje.si/index.php/sodeluj

Zapisala: mentorica krožka Karmen Plavec


Simple Picture Slideshow:
Could not find folder /var/www/html/images/Aktualno/2014_15/domoljubje

zdravasola-alpha-small  ekosola-alpha-small