icon facebook png 26 icon instagram icon instagram Erasmus+  Erasmus+  Erasmus+Erasmus+
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4

V soboto, 28. marca 2015, je na OŠ Ormož potekalo 23. regijsko srečanje mladih raziskovalcev osnovnih in srednjih šol Spodnjega Podravja in Prlekije. S šestimi raziskovalnimi nalogami so se ga udeležili tudi učenci naše šole in prejeli dve zlati in štiri srebrna priznanja.

Ajda Jakomini iz 9. b je raziskovala temo Geolog kot nova priložnost za turizem in izobraževanje in prejela zlato priznanje ter se uvrstila na državno tekmovanje. Njena mentorica je učiteljica Karmen Ivančič.

Kaja Čelan iz 9. a je raziskovala temo Mleko ni zgolj prehrana, je tudi surovina za lepilo in prav tako prejela zlato priznanje ter se uvrstila na državno tekmovanje. Njen mentor je učitelj Davorin Horvat.

Tekmovali sta tudi Maja Harb iz 9. a in Ema Vaupotič iz 9. b, ki sta raziskovalno nalogo pripravili skupaj. Raziskovali sta temo Ali je narava naš največji inovator in dobili srebrno priznanje ter se prav tako uvrstili na državno tekmovanje. Na tekmovanje ju je pripravljal učitelj Davorin Horvat.

Krištof Križanec iz 9. b, ki je dobil srebrno priznanje, je raziskoval Prisotnost jajčec zajedavcev v pasjih iztrebkih. Njegova mentorica je učiteljica Karmen Ivančič.

Maja Jelen in Neli Tkalec iz 9. a sta za nalogo Čarovnice med mitom in resnico prejeli srebrno priznanje. Njuna mentorica je svetovalna delavka Marta Glatz.

Katarina Samobor in Jaka Horvat iz 7. a razreda sta se predstavila z raziskovalno nalogo Družabne igre na OŠ Mladika in dosegla srebrno priznanje. Na tekmovanje ju je pripravljala učiteljica Urška Hlupič Voda.

Vsi učenci, ki so se uvrstili na državno tekmovanje, bodo svoje naloge še enkrat zagovarjali v Murski Soboti v mesecu maju.

Vsem raziskovalcem, mentorjem in vsem sodelujočim pri raziskovalnih nalogah iskreno čestitamo.

Manja Hliš, 7. a

raziskovalci marec

zdravasola-alpha-small  ekosola-alpha-small