icon facebook png 26 icon instagram icon instagram Erasmus+  Erasmus+  Erasmus+Erasmus+
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4

Na regijsko tekmovanje, ki se je odvijalo v gostilni Anderlič v Mariboru, smo se pripravljali v okviru izbirnega predmeta pri gospodinjstvu pod mentorstvom učiteljice Irene Veg. Dosegli smo zavidljivo drugo mesto in se s tem uvrstili v polfinale.

V torek, 10. 3. 2015, smo se učenci OŠ MLADIKA udeležili tekmovanja iz kuhanja tradicionalnih jedi iz našega okolja. Spretnosti kuhanja  in izvirnosti v izboru jedi sta pokazali dve ekipi: Fižolčki in Kramperčke. Ekipa Fižolčki, ki so jo sestavljali trije učenci in učenka je pripravila štajerski  fižolov golaž, zlevanko in krompirjevo juho s kislim mlekom. Ekipo Kramperčke so sestavljale štiri učenke. Pripravile so krompirjev golaž, bider in mlečno juho. 

Učenci smo bili zelo zadovoljni s tem, kar smo sami prikazali in tudi s tem, kaj smo videli pri drugih ekipah. Šoli, ki nam je omogočila udeležbo na tekmovanju in učiteljici za mentorstvo, se toplo zahvaljujemo, da smo si lahko na ta nam prijeten način pridobili nekaj življenjskih izkušenj. Še se bomo trudili zaradi našega zadovoljstva in zadovoljstva šole.

Učenci tekmovalci in mentorica

DSC_1069
DSC_1070
DSC_1071
DSC_1072
DSC_1073
DSC_1084
DSC_1091
1/7 
start stop bwd fwd

zdravasola-alpha-small  ekosola-alpha-small