icon facebook png 26 icon instagram icon instagram Erasmus+  Erasmus+  Erasmus+Erasmus+
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Med 26. in 28. 4. 2024 se je otroški pevski zbor Mladika pod vodstvom zborovodkinje Jasne Drobne udeležil mednarodnega pevskega tekmovanja Slovakia Cantat v Bratislavi na Slovaškem.
Mednarodna štiri-članska strokovna žirija je zbor ocenila z 91 točkami od 100 možnih in jim s tem podelila zlato priznanje.

Petek in soboto so pevke in pevci preživeli delovno in zelo naporno. V petek se je zbor s 15-minutnim programom predstavil na otvoritvenem koncertu, sobota pa je bila namenjena tekmovalnemu nastopu, za katerega je zborovodkinja izbrala štiri skladbe: skladbo Tadeje Vulc "Sedem lisičic", skladbo Radovana Gobca "Geslo - Zapojmo pesem", slovensko ljudsko v priredbi Črta Sojarja Voglarja "Stara mati" in skladbo Enrice Balasso "Grajski strah". Skladbe je zbor izvedel ob spremljavi pianistke Eve Goričanec.

Izkušnja bo mladim pevcem zagotovo ostala v lepem spominu, saj je bilo res nekaj posebnega nastopati in peti med tako eminentnimi zbori, biti del mednarodne zborovske elite, peti v čudovitih koncertnih dvoranah in priti domov s tako velikim uspehom. Pogumno je bilo seveda tudi oditi od doma, stran od varne roke svojih staršev, se podati v tujino in zastopati svojo šolo tako daleč od doma. Velika zahvala gre tudi vsem štirim učiteljicam spremljevalkam: Karmen Plavec, Silvi Forštnarič, Marti Skrbinšek in Jelici Ilić, ki so te tri dni otrokom nadomeščale mamice, bile njihove prijateljice, negovalke, zdravnice, tolažnice, psihologinje n še marsikaj drugega.

Po sprostitveni nedelji, ki smo jo posvetili ogledu mesta, vzponu na razgledni UFO stolp in obisku prekrasnega Bratislavskega živalskega vrta, pa nas je ob prihodu domov pričakalo največje presenečenje - sprejem staršev. Iskrena hvala jim za vse transparente, raglje, sirene, piščalke, cvetje, objeme, čestitke in najtoplejši sprejem, ki nam je na oči prinesel solze sreče in si ga bomo zapomnili za vedno.

Mladi pevci in pevke z zborovodkinjo, iskrene čestitke!

zdravasola-alpha-small  ekosola-alpha-small