V torek, 12. 3. 2024, smo se predstavniki naše šole udeležili druge seje otroškega mestnega sveta.

V sklopu seje, smo se pogovarjali o ekologiji. Vse šole izvajamo veliko projektov na temo ekologije in ohranjanje čistega okolja. Naša šola je podala  pobudo o drevesni reki, učenci iz OŠ Ljudski vrt pa so predlagali varčevanje z elektriko za razsvetljavo gradu. Županja je povedala, da bodo kmalu luči zamenjane z varčnejšimi.

Pogovarjali smo se tudi o duševnem zdravju mladostnikov, ki je tema letošnjega otroškega parlamenta. Ugotovili smo, da imajo mladi veliko stisk, ki jim jih povzročajo ocenjevanja v šoli, medvrstniško nasilje in družabna omrežja.

Razpravljali smo tudi o organizaciji šolskega plesa za učence vseh ptujskih šol, z namenom, da bi se mi mladi lahko bolje spoznali pred vstopom v srednje šole.

Ogledali smo si tudi »staro steklarsko«, v kateri ima svoje prostore CID Ptuj in predlagali ideje za bolj pester program. Zaposleni na CID-u so nas povabili, da tam razstavimo svoja likovna dela in v prostem času obiščemo njihovo dnevno sobo, v kateri so nam na razpolago na voljo različne aktivnosti.

Mladi si želimo, da bi mestno jedro spet zaživelo, več ponudbe za turiste, za mlade pa McDonalds v bivši stavbi veleblagovnice. Podali smo tudi  pobudo, da si želimo igrišče za odbojko in igrišče za nogomet z naravno travo. Naše pobude so si na občini zapisali. Po besedah županje so na Ptuju težave, kje bi lahko kaj izgrajevali, saj so tik pod zemljo rimski ostanki.

Gašper Eržen, Zarja Palir, Liza Berlič, Čarna Kuhar

zdravasola-alpha-small  ekosola-alpha-small