icon facebook png 26 icon instagram icon instagram Erasmus+  Erasmus+  Erasmus+Erasmus+
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4

Veseli december je najbolj čaroben del leta, je mesec obdarovanja, veselja, sreče, praznovanj in dobrih del. Na Osnovni šoli Mladika zato v mesecu decembru poteka promocija zdravja na delovnem mestu v obliki zvočnih masaž.

Učiteljica Leonela Djakovič je tokrat ponudila zvočne masaže zaposlenim na šoli (učenci so imeli to možnost že oktobra v tednu otroka).

Zdravilni zvok se na mnoge načine uporablja samostojno in tudi v številnih celostnih terapijah. Dobrobit in učinkovitost njegove uporabe potrjujejo klinične izkušnje in znanstvene raziskave, tako da zvočna terapija v razvitem svetu zaseda svoje upravičeno mesto v okviru metod uradne medicinske prakse.

Zvočna terapija uravnoveša fizično, čustveno in duhovno telo. Posebno učinkovita je ob motnjah, ki jih povzroča stres, depresija, utrujenost in izčrpanost, negativna čustva, občutek osame in tudi strah, ki nastaja z motnjami ravnotežja in harmonije v telesu.

Zvočne posode so eni najučinkovitejših instrumentov, ki jih uporabljamo v zvočni terapiji, saj ustvarjajo zvok popolne resonance in vključujejo vse tone in harmonije zvočnega spektra – tako tiste znotraj našega slišnega obsega, kot tiste, ki jih ne moremo slišati.

Za razliko od klasičnih masaž, med samo zvočno masažo ni neposrednega telesnega kontakta med izvajalcem in klientom. Izvaja se s Peter Hess® terapevtskimi zvočnimi posodami, ki se postavljajo na oblečeno in pokrito telo. Zvočne posode se igrajo nežno in s polno pozornostjo, s čimer nastajajo prijetne vibracije, bogate s številnimi nadtoni, ki se prenašajo na telo in ustvarjajo ugodje in sproščenost. Fizične vibracije potujejo skozi kožo, tkiva, telesne votline, organe in kosti po vsem telesu.

zdravasola-alpha-small  ekosola-alpha-small