icon facebook png 26 icon instagram icon instagram Erasmus+  Erasmus+  Erasmus+Erasmus+
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Spoštovani,

za nami je prvi teden pouka na daljavo v šolskem letu 2020/21. Kljub začetnim tehničnim težavam (v glavnem na strani ponudnika storitev) smo se uspešno spopadli tudi s tem izzivom.

O poteku pouka za obdobje od 2. novembra 2020 dalje, vas bomo obvestili ob koncu krompirjevih počitnic. Takrat bomo dobili informacijo s strani ministrstva oz. pristojnih organov (najverjetneje bo to ob koncu vikenda).

2. novembra 2020 se bo pri pouku na daljavo ali klasičnem pouku v šoli ponovno začelo izvajati ustno ocenjevanje znanja. Navodila in pravila ustnega ocenjevanja na daljavo so razredniki učencem predstavili v petek, 23. oktobra 2020, v okviru razredne ure. Pisno ocenjevanje se pri pouku na daljavo (še) ne bo izvajalo.

Nekateri posamezni učenci so si v tem tednu pouka na daljavo dovolili grobo poseganje v lastnino šole in tudi izjemno neprimerno komunikacijo med sošolci v opciji videokonferenc. Dejstvo je, da v V Teamsih lahko učilnice ustvarja zgolj učitelj. V kolikor se bodo pojavile »neznane« učilnice ali medvrstniško nasilje v komunikaciji, bomo posameznim učencem (kršiteljem) primorani ponastavi gesla in prevzeti nadzor nad učenčevim osebnih računom v spletni učilnici. V Teamsih se lahko pojavljajo le spletne učilnice predmetov, ki jih ima učenec na urniku. Ustvarjane lažnih učilnic pomeni grobo kršitev Pravil šolskega reda in grobo poseganje v šolsko lastnino (spletne učilnice so last šole).

Želim vam prijetne jesenske počitnice in srčno upam, da nam bo epidemiološko slika omogočila čimprejšnjo vrnitev v šolske klopi.

Ostanite zdravi,

 Bogomir Širovnik, ravnatelj

zdravasola-alpha-small  ekosola-alpha-small