Dragi naši domišljijci,

mladi pisatelji in pisateljice (tudi po srcu), in vsi, ki vas je oziroma vas še bo zaneslo v naš čudoviti domišljijski svet ... dobrodošli!

 http://www.smar-team-org.si/ZDNP%202018-19/indexZDNP201819.html

 

VSEBINA RAZPISA ZA KATEGORIJO RAZREDNA STOPNJA (1. do 5. razred)

Tudi učenci razredne stopnje se bodo, kot že rečeno, posvetili DOMAČEMU KRAJU. Napišite pravljico, basen, zgodbico ali pesmice o SVOJEM KRAJU. Navdih lahko črpate iz zgodovinskih dogodkov, lahko pa se preprosto povsem prepustite domišljiji, naj vas ponese na svojih krilih ... Bodimo ponosni na svoj dom, ki je lahko, kar boste še dodatno dokazali tudi vi, naši mladi pisatelji in pisateljice, pravljičen, čaroben, čudovit ...

Rok za oddajo je 10. 1. 2019.

 

VSEBINA RAZPISA ZA KATEGORIJO PREDMETNA STOPNJA (6. do 9. razred)

Učenci predmetne stopnje imajo na voljo dve vsebini:

  • Pustolovski roman; kot že rečeno, se mora zgodba (sodobna ali zgodovinska) odvijati na domačih tleh, zaželeno je vključiti čim več znamenitosti, predvsem lokalnih, morda manj znanih. Spoznajmo lastno domovino tudi preko zanimivih in napetih zgodb, četudi izmišljenih.
  • Pišem roman – prosta vsebina Naziv razpisane teme NI NASLOV BESEDILA, zato prosimo avtorje, da ustrezno poimenujejo svoja dela, saj sicer prihaja do težav pri spletnem glasovanju.

Rok za oddajo je 30. 1. 2019.

 

Vodja projekta na šoli,
Karmen Plavec

zdravasola-alpha-small  ekosola-alpha-small