Zaključek natečaja Pismo za lepši dan

Datum
Čet, 1. 12. 2022

Opis

Spoštovana učiteljica, spoštovani učitelj!

Če se še nismo spoznali v preteklem letu: smo ekipa akcije Pismo za lepši dan, ki poteka pod okriljem youngCaritas - Mlade Karitas Slovenija z namenom, da starejšim praznične dni polepšamo s pismom. Vabimo vas, da se nam (tudi letos) pridružite.

Kakšno pismo imamo v mislih? – pravo ročno napisano pismo! Lani nam je skupaj uspelo zbrati 5192 pisem, ki smo jih predali v roke starejšim, večinoma stanovalcem v domovih starejših občanov.

Pri pisanju pisem imajo pisci proste roke za izraz svoje kreativnosti in talentov: lahko napišejo kaj o sebi, zgodbo, pesem … , poleg pisma pa še kaj narišejo ali dodajo malenkost, kot sta čokoladica in vrečka čaja. A lepa pozornost bo že nekaj napisanih povedi, ki bodo razveselile starejše in osamljene ljudi. Poleg tega pa mlade spodbujamo h kreativnosti, ročnemu pisanju in solidarnosti do starejših ali osamljenih.

Veseli bomo, če boste lahko vabilo posredovali svojim učencem, dijakom in sodelavcem.

Akciji se lahko pridruži vsak! Prijave zbiramo do 17. novembra 2022 na povezavi: https://forms.gle/oM1FUCv2ck7LD3ih9. Vpišite naziv šole, ime kontaktne osebe in okvirno število učencev/dijakov, ki bodo sodelovali. Po prijavi vam bomo na e-mail poslali natančna navodila za pisanje pisem. Za sodelovanje z učenci oziroma dijaki vam lahko na vašo željo po koncu akcije tudi izdamo potrdilo.

Prosimo, če napisana pisma na pošto oddate najkasneje do 1.12.2022. Naslovite jih na: Slovenska karitas, Kristanova ulica 1, 1000 Ljubljana, s pripisom: Pismo za lepši dan

Več informacij o akciji najdete v prilogah, na spletni strani in na našem Instagram profilu @pismozalepšidan . Za več informacij smo vam na voljo na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled. .

zdravasola-alpha-small  ekosola-alpha-small