Zaključek natečaja "Naše zgodbe za lepši svet"

Datum
Pet, 27. 1. 2023 12:30 - 13:30

Opis


Vklopite zeleno in z nami delite svoje zamisli za odgovorno ravnanje z energijo! Z veseljem vabimo učence 4. in 5. razreda k sodelovanju na nagradnem natečaju z naslovom Naše zgodbe za lepši svet. Nagradni natečaj  smo v Izobraževalnem založništvu DZS pripravili v sodelovanju s podjetjem Borzen.

Sodelujete lahko tako, da izdelate plakate v tiskani ali elektronski obliki (lahko v powerpoint ali podobnem formatu) na temo:

  • Kako lahko sami odgovorno ravnamo s toploto in tako privarčujemo?
  • Kako lahko sami odgovorno in učinkovito ravnamo z elektriko in tako privarčujemo?
  • Kateri so obnovljivi viri energije in kakšne so njihove prednosti?

Strokovna žirija bo izbrala tri zmagovalce, ki prejmejo namizne igre Za lepši svet in komplet samostojnih delovnih zvezkov Naše zgodbe. Vsem pa bomo poslali povezavo do e-knjige z zbranimi končnimi izdelki sodelujočih šol.

Natečaj bo potekal do 27.1.2023, zato ne zamudite priložnosti in spodbudite svoje učence k skupnemu ustvarjanju lepšega sveta.

ŽELIM IZVEDETI VEČ

Okoljske risanke Za lepši svet podjetja Borzen, ki gledalce popeljejo v svet učinkovite rabe energije in obnovljivih virov energije, so z letošnjim šolskim letom vključene v gradiva Naše zgodbe naravoslovje in tehnika. Uporabniki gradiv Naše zgodbe jih najdete v svoji zbirki gradiv na www.nasezgodbe.si, preostalim pa so na voljo na Youtube kanalu.


Samostojni delovni zvezek Naravoslovje in tehnika — Naše zgodbe je del kompleta Naše zgodbe, katerega rdeča nit so uvodne motivacijske zgodbe naših štirih junakov Julije in Brina, Mile in Svita. Učencem omogočajo, da pridobijo znanje za odgovorno ravnanje in varovanje našega okolja, da postanejo bolj ozaveščeni ter aktivno prispevajo k preobrazbi v bolj trajnostno družbo.

zdravasola-alpha-small  ekosola-alpha-small