Zaključek natečaja Les za »vse« na Oddelku za lesarstvo

Datum
Pet, 31. 3. 2023 1:30 - 2:30

Opis

O natečaju

Natečaj razpisuje Oddelek za lesarstvo Biotehniške fakultete Univerze v Ljubljani. Namenjen je promociji lesenih izdelkov, ki so delo osnovnošolcev pod mentorstvom učiteljev.

 

Tema natečaja

Tema natečaja je cvetje iz lesa.

 

Sodelovanje na natečaju

Na natečaju lahko sodeluje vsak osnovnošolec, ki pod mentorstvom učitelja izdela s pomočjo ročnega orodja cvetje iz lesa. Za barvanje cvetja lahko uporabite naravna premazna sredstva (olja), ki ne prekrijejo teksture lesa. Osnovna šola lahko na natečaju sodeluje z največ petimi izdelki.

 

Prijava na natečaj

Avtor svoj izdelek fotografira in fotografijo skupaj z izjavo o sodelovanju na natečaju in fotografijami izdelave pošlje na e-naslov natečaja, Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled..

Fotografija: datoteka z imenom »OŠ ImeŠole-Avtor.jpg« (poglejte primer v priponki), velikost fotografije A4, ležeči format, min. 300 dpi za objavo v e-katalogu.

Izjava:  datoteka z imenom »OŠ ImeŠole-Avtor.pdf« (poglejte primer v priponki), izjava mora biti podpisana z elektronskim podpisom šole ali pa skenirana z žigom in podpisom.

Izdelava: datoteka z imenom »OŠ ImeŠole-Avtor-izdelava.pdf« (poglejte primer v priponki), datoteka naj vsebuje vsaj tri fotografije (surovec, obdelava in končni izdelek).

 

 

Zaključek natečaja

Natečaj se zaključi 31. 3. 2023, ob 12. uri.

 

Ocenjevanje izdelkov

Izdelke bo ocenila tričlanska strokovna komisija.

 

Kriteriji ocenjevanja:

Kakovost izdelave oz. izvedba

do 10 točk

Oblika oz. design

do 10 točk

Fotografija

do 10 točk

 

Nagrajeni bodo najbolje ocenjeni izdelki. Razglasitev rezultatov bo potekala na daljavo  14. 4. 2023, ob 15. Povezava na spletni dogodek bo objavljena na Facebook strani Les za vse na Oddelku za lesarstvo in Facebook strani Oddelka za lesarstvo. Po razglasitvi bo seznam nagrajencev objavljen na Facebook strani Les za vse na Oddelku za lesarstvo in Facebook strani Oddelka za lesarstvo.

 

Nagrajenci bodo praktične nagrade prejeli po pošti na naslov šole. Najboljši izdelki po mnenju strokovne komisije bodo imeli tudi možnost predstavitve na prireditvi Čar lesa v Cankarjevem domu.

 

Fotografije vseh izdelkov bodo objavljene v e-katalogu natečaja, na Facebook strani Oddelka za lesarstvo in Facebook strani Les za vse na Oddelku za lesarstvo. Vsi sodelujoči po e-pošti prejmejo e-katalog in priznanje za sodelovanje na natečaju.

 

Nagradni sklad

Nagrajenci prejmejo praktično nagrado.

 

 

Dodatne informacije

V primeru vprašanj in potrebnih dodatnih navodil nam prosim pošljite e-pošto na naslov Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled., obiščite Facebook stran Les za vse na Oddelku za lesarstvo ali pa pokličite po telefonu na številki:  013203609 (Bojan Gospodarič), 013203609 (Drago Vidic).

 

zdravasola-alpha-small  ekosola-alpha-small