Veliki ljudje za boljši svet

V torek, 4. oktobra 2016 je potekala delavnica Amnesty International z naslovom Veliki ljudje za boljši svet. Delavnica je bila namenjena predstavnikom Skupnosti učencev od 6. do 9. razreda.

Preberi več

TEDEN OTROKA

Svet v katerem želim živeti

3. - 9. OKTOBER 2016

Ne živimo samo v enem svetu. Živimo v veliko majhnih svetovih. Lahko si jih izmislimo tudi sami. Lahko v njih ni nikogar razen nas ali pa so v njem samo tisti, ki jih vanje povabimo. Prav zagotovo pa čisto vsi živimo v dveh svetovih.

Preberi več

Zmagovalna pravljica učenke iz 3. a

Naša šola že vrsto let sodeluje v projektu Z domišljijo na potep.Tudi v letošnjem letu smo bili na natečaju zelo uspešni. Zmagovalno besedilo po izboru strokovne žirije v kategoriji razredna stopnja je letos Pravljica o miški izpod ptujskega gradu, avtorice Maše Vinko iz 3. a, mentorica ga. Sonja Plajnšek.

Preberi več

Planinski krožek

V tem šolskem letu bodo nadebudni planinci delovali bolj aktivno. Pet sobot se bomo podali na izlet, kamor ste vljudno vabljeni tudi starši, stari starši in ostali sorodniki, saj je to leto leto druženja in gibanja treh generacij.

Preberi več

Dvig socialnega in kulturnega kapitala

V šolskem letu 2014/15 je naša šola vključena v projekt Dvig socialnega in kulturnega kapitala, v sklopu katerega sodelujemo z OŠ Ljudski vrt, Vrtcem Ptuj in Gimnazijo Ptuj. V sklopu projekta bomo na naši šoli izvajali več dejavnosti s področja poklicne orientacije, uvedli bomo tutorje - učence prostovoljce, ki bodo pomagali učencem pri učenju ... 

Bili smo na pohodu

Učenci 3. razredov smo se 8.10. 2014 odpravili na pohod in si ogledali Koroščev mlin, katerega poganja elektrika.

Preberi več

zdravasola-alpha-small  ekosola-alpha-small