icon facebook png 26 icon instagram icon instagram Erasmus+  Erasmus+  Erasmus+Erasmus+
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4

Spoštovani starši/skrbniki devetošolcev,
zaključek osnovnošolskega šolanja v življenju vsakega mladega človeka predstavlja pomemben mejnik. Tradicionalno to obeležujemo na valeti. V trenutni situaciji, ko v šoli še zmeraj veljajo številne omejitve in priporočila NIJZ zaradi preprečevanje širjenja SARS-Cov-2, bo tudi letošnji zaključek leta precej drugačen.

Marec, april in maj so meseci, ko se izvede večina vseh tekmovanj v znanju in športu za osnovnošolce. Iz znanih razlogov je bilo letos teh tekmovanj izjemno malo. Posledično bodo tudi učenci prejeli znatno manj priznanj, katerih podelitev predstavlja ob kulturnem programu osrednji del uradne valete. Iz omenjenega bo večina učencev prejela zgolj zaključna spričevala, ki se zakonsko lahko delijo zgolj na zadnji dan pouka. Tudi kulturnega programa učenci zaradi časovne stiske ne zmorejo pripraviti.

Šola mora zakonsko zagotoviti javno podelitev (prisotni vsi učenci) spričeval in priznanj za vse učence.

Pri organizaciji zaključne prireditve bomo upoštevali okrožnico MIZŠ: »Ob zaključku pouka v tem šolskem letu pripravite ustrezne protokole ravnanj ob posameznih posebnih situacijah in ob izvedbi posamezne posebne aktivnosti (npr. valeta, podelitev spričeval, proslava ob državnem prazniku…) in pri tem upoštevate priporočila NIJZ ter ZRSŠ. Te aktivnosti se lahko na primer izvedejo znotraj oddelčnih skupnosti (podelitev spričeval, pohval, priznanj …), po »šolskem radiu« (proslava), v kolikor ga šola ima, v organiziranih dejavnostih, upoštevajoč priporočeno socialno distanco in pri zbiranju v skupinah dovoljeno število oseb.«

Ob upoštevanju teh dejstev, bomo spričevala, priznanja podelili v ponedeljek, 15. 6. 2020 v dopoldanskem času v šoli, v skladu s priporočili NIJZ, MIZŠ in ZRSŠ.

zdravasola-alpha-small  ekosola-alpha-small