icon facebook png 26 icon instagram icon instagram Erasmus+  Erasmus+  Erasmus+Erasmus+
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4

Preventivne delavnice so potekale v 3., 6. in 8. razredih. Izvajala jih je predstavnica Safe.si, ga. Nina Gradišnik, izvedbo pa je omogočila Lokalna akcijska skupina za preprečevanje zasvojenosti Mestne občine Ptuj.

Vsebine so bile zanimive, poučne in v današnjem času nujne za ozaveščanje otrok.

SAFE.SI je slovenska točka osveščanja o varni rabi interneta in mobilnih naprav.
So del Centra za varnejši internet, v katerega spadata tudi telefonska linija za pomoč otrokom in staršem s težavami na spletu Tom telefon (116 111) in prijavna točka nezakonitih vsebin na spletu Spletno oko (www.spletno-oko.si).

V 3. razredih so se veliko pogovarjali o tem, da podatkov ne smemo razkrivati na spletu, o neprimernih vsebinah na spletu ter o posledicah, ki se lahko zgodijo.

v 6. razredih je bil pri vsebinah poudarek na varovanju zasebnosti na spletu in ustvarjanju varnih gesl. Pogovarjali so se, kaj je potrebno narediti, če se na spletu znajdejo neprimerne vsebine.

v 8. razredih so vsebine vključevale prekomerno raba interneta, igric in mobilnih telefonov. Poudarek je bil na zasvojenosti z videoigrami in mobilnimi telefoni ter o tem koga spletne igre najprej zasvojijo. Naredili so tudi informativne teste, če so že zasvojeni s to tehnologijo, tudi varna gesla so ustvarjali ter si ogledali video o kriminalnih združbah, ki izsiljujejo za denar fotografije… Vsi moramo paziti, da ne dodajamo neznancev in na nastavitve posameznih omrežij - ali so profili javni ali zasebni.

zdravasola-alpha-small  ekosola-alpha-small