Naša šola se je letos pridružila vseslovenski akciji Simbioza Giba 2018.

  1. RAZRED – DRUŽENJE Z BABICAMI IN DEDKI

V okviru akcije Simbioza Giba smo učenci 1. razreda povabili babice in dedke na prav posebno gibalno druženje. Na košarkaškem igrišču smo se učenci skupaj z babicami in dedki najprej dobro ogreli, nato pa se vsak po svoje lotili nalog na športnem poligonu. Sledili so plesi v krogu, s pomočjo katerih smo se prizemljili, premagali našo utrujenost in nenazadnje zasejali tudi veliko pozitivne energije.

P1010025

  1. RAZRED – ANGLEŠČINA MALO DRUGAČE

Tudi 2. razred smo akcijo Simbioza Giba obeležili na poseben način. Pri uri angleščine smo se s pomočjo plesov v krogu najprej prizemljili, zaplesali sončni ples (Sundance,), z gibom prikazali ples 4 elementov (Los quatros elementos) in zasejali mir in ljubezen s setvenim plesom (Harvest dance). V drugem delu ure je sledilo sproščanje z vodeno vizualizacijo ob nežni glasbi. Zaključili smo umirjeno z univerzalnim pozdravom.

20181019 0924071

  1. RAZRED - DRUŽENJE Z BABICAMI IN DEDKI

Učenci tretjega razreda smo imeli v tednu akcije, Simbioza giba, plavalni tečaj, zato smo babice in dedke povabili kar pred Ptujske terme. Skupaj smo se odpravili do Vetrnice zdravja, kjer smo se razgibali in naredili nekaj dihalnih vaj. Zapeli smo Kekčevo pesem in se ob spremstvu babic in dedkov odpravili proti šoli.

20181018 124901

Bil je čudovit dan, poln lepih doživetij, iskric v očeh in medgeneracijskega sodelovanja.Skupaj smo dokazali, da vedno in povsod lahko govorimo isti jezik. Jezik zdravja, pravega načina življenja, sreče in funkcionalnih teles, ki ne poznajo in priznavajo let. Jezik, ki za svoje izražanje in sporazumevanje ne potrebuje besed. Jezik, ki mu pravimo gibanje.

Druženje nam bo vsekakor ostalo v prijetnem spominu.

zdravasola-alpha-small  ekosola-alpha-small