V sredo, 3. oktobra smo se zgodaj zjutraj učenci Osnovne šole Mladika in učenci OŠ Ljudski vrt odpravili proti Srbiji. Čakala nas je kar 9-urna vožnja, katera je kar hitro minila. V Pančevo smo prispeli zgodaj popoldan. Gostitelji so nas pričakali pred šolo in nam ponudili kruh s soljo. Popoldne smo učenci preživeli z gostitelji.

Naslednji dan smo si ogledali samostan zraven rafinerije. Kasneje smo se z avtobusom peljali do reke Tamiš, po njej smo se peljali s katamaranom do izliva v reko Donavo. Po zanimivi vožnji smo šli v mesto, v Narodni muzej. Imajo tudi zelo znan in obsežen muzej motornih koles in avtomobilov. Po napornem dnevu ogledov pa nas je v diskoteki še čakala zabava, kjer smo se med sabo še boljše spoznali in povezali.

V petek smo se z avtobusom peljali v Beograd, šli smo na goro Avalo in na stolp, ki je bil zelo visok ter na ogled spomenika neznanemu junaku. Sledila je panoramska vožnja domov.

V soboto pa se je bližal konec naše izjemne izkušnje. Nekateri so si šli ogledat Dom kulture in garderobe folklorne skupine. Po kosilu je sledilo še zadnje poslavljanje od naših prijateljev. Ob 13. uri smo se odpeljali izpred šole proti domu, vrnili pa smo se komaj ob 23.45 uri.

Vsi učenci smo navezali nove stike, prav tako smo dobili nove izkušnje in spoznali njihovo kulturo in običaje. Upamo, da nam bodo še v prihodnjih letih omogočili takšne projekte.

Urška Majcenovič Kovač, 9. b

zdravasola-alpha-small  ekosola-alpha-small