icon facebook png 26 icon instagram icon instagram Erasmus+  Erasmus+  Erasmus+Erasmus+
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4

V sklopu Erasmus +projekta Mystery of History, se je, na OŠ Mladika, v času od 24.5. do 25.5. 2018, odvijal drugi mednarodni projektni sestanek. Na sestanku so sodelovali vsi predstavniki Erasmus+ projekta Mystery of History, in sicer po dve šoli iz Hrvaške (glavna koordinatorica projekta OŠ Kraljice Jelene iz Solina in OŠ Primorski Dolac) in dve šoli iz italijanske Ferrarre in Piacenze. OŠ Mladika pa se je tokrat prevzela vlogo gostiteljice.

Temeljni namen projekta je, da učenci in učitelji, skozi projektne aktivnosti spoznavamo naravno in kulturno dediščino, izpopolnjujemo računalniška in jezikovna znanja.

Gostom smo na šoli pripravili krajši kulturni program, kjer se je predstavil naš odličen zbor, z zborovodkinjo Jasno Drobne, ki je pred kratkim osvojil zlato medaljo na tekmovanju pevskih zborov v Bratislavi. Ravnatelj, Bogomir Širovnik, je ob pozdravu, spregovoril tudi nekaj besed o pomembnosti mednarodnega sodelovanja, kot tudi o naši lepotici ob Dravi. Ob tej priliki se zahvaljujemo tudi županu našega mesta, g. Miranu Senčarju, ki je gostjam namenil prijazne besede dobrodošlice in na kratko orisal zgodovino našega čudovitega mesta.

Na delovnem sestanku se je srečalo pet učiteljic s Hrvaške, šest iz Italije in pet strokovnih delavcev naše šole. Vse partnerice smo na kratko predstavile dosedanje rezultate in aktivnosti, ki so bile izvedene v sklopu projekta. V nastajanju je spletna stran, na kateri bodo zbrane vse projektne aktivnosti. Spletna stran bo dostopna javnosti ob zaključku projekta, marca 2019.

Delovni sestanki so potekali skozi ves dan. Osredotočali smo se na izmenjavo dobrih praks, predstavitev inovativnih spletnih orodij, ki so primerna za razred, kot tudi na ideje za pouk izven učilnice, npr. raziskovanje mesta, udeležba na ustvarjalnih delavnicah.

V prostem času smo naše gostje peljali na ogled ptujskega gradu, po katerem nas je vodila ga. Metka Stergar, ki je za nas pripravila tudi delavnico pozlate, ogled nam je nam popestril vitez Aleksander in članice umetniške skupine Graziosa iz Društva Cesarsko-kraljevi Ptuj, ki so se predstavile s srednjeveškimi plesi, profesorica Aleksandra Pal pa se je skupaj z dijaki ptujske gimnazije predstavila s svojim Erasmus+ projektom, A Cup of Creativity. Veseli smo, da se lahko na Ptuju povezujemo tudi v okviru evropskih projektov na osnovnošolski in srednješolski ravni.

Vsem udeležencem se še enkrat zahvaljujemo za nepozabno izkušnjo.

Zapisali: Mihaela Cajnko Gojkošek in Karmen Ivančič

 Mystery

zdravasola-alpha-small  ekosola-alpha-small